Красимир Терзиев в Истанбул

К

На 7 март 2019 г. в галерия Versus Art Project в Истанбул беше открита изложбата „Бъдеще незабравимо” на Красимир Терзиев. Това е първата солова изява на българския художник в Турция.

В текста към изложбата пише: „В „епохата на образа“, в която днес живеем, където има многобройни форми на изразяване на взаимодействието между изкуството, технологията и медиите, „Бъдеще незабравимо” предлага нови разкази чрез документалния си, визуален и кинематографичен език. Красимир Терзиев, споделяйки с публиката времевия прозорец от момента, в който човек стъпва на Луната към текущото „Пътуване до Марс“, наблюдавано през собствените му лещи, той пита и следното:

Наистина ли преминахме през тази епоха?

Дали космосът е достатъчно голям, за да го изпълним с всички технологични отпадъци, генерирани на планетата, или e толкова близо, че можем да съберем хиляди визуални и звукови данни от повърхността на Марс през нашите ежедневни мобилни устройства? И също:

В сценарий, в който няма ден или нощ, минало или настояще, има ли място за понятия като авторитарна перспектива, стереотипни обществени структури, човечество, нация и култура?

Куратор на изложбата е Фират Арапоглу.

Изложбата ще продължи до 13 април 2019 г.

За автора

Категории