Нов филм за Пипи

Н

Следващата година Пипи Дългото чорапче, известната героиня от книгите на шведската писателка Астрид Линдгрен, навършва 75 години. В началото на октомври шведските медии съобщиха, че е планиран нов игрален филм за “най-силното момиче на света“.

Продуценти са Дейвид Хейман, работил по филмите за Хари Потър, а също и Джефри Клифърд и Роузи Алисън. Все още не е ясно нито кои ще са актьорите, които ще участват във филма, нито кога ще е премиерата.

“Уверени сме, че сме намерили екип, който може да разбере и оцени истинската стойност на Пипи Дългото чорапче . и да направи филм, уловил както игривостта, така и тежестта в книгите на баба ми“, казва Нилс Нюман, внук на Астрид Линдгрен и изпълнителен директор на Astrid Lindgren Film в прессъобщение, цитирано от вестник Дагенс Нюхетер.

Шведското обществено радио припомня, че първите три книги за Пипи Дългото чорапче са публикувани между 1945 и 1948 година. Преведени са на 77 езика, а продажбата им надвишава 66 милиона екземпляра.

Стокхолм

За автора

Елица Иванова

Елица Иванова: живее от години в Стокхолм. Работи в Стокхолмския университет, където преподава журналистика, медии и комуникации.
Кореспондент на К в Швеция.

Категории