За девети път So Independent

З

So Independent ще се проведе от 26 октомври до 3 ноември. Почитателите на независимото кино ще могат да гледат свободни и честни филми в Дом на киното, „Люмиер Лидл“,“ Одеон“, Г8 и Евро Cинема. Поел като фестивал на американското независимо кино, So Independent вече показва заглавия от цял свят. Над 30 филма ще се борят за престижните награди в категориите игрален, документален и късометражен филм. Извънконкурсната програма ще ни срещне с най-добрите заглавия от световните киноафиши за последната година.

В игралния конкурс участват 8 филма, сред които „Лоша компания“ (САЩ) на Джош Спейтс, „Гората“ (Русия) на Роман Жигалов, „Бивши“ (Канада) на Елвис Дийни, „Мъгла от вина“ (Мексико) на Франсиско Ларесгойти, омнибусът „8’ 19” (България)…

Журито е в състав: Галина Тонева (председател), Александра Цветкова, Иван Владимиров, Лорис Сърци и Иван Юруков. То ще определи носителя на наградата Дани Лернер на Nu Boyana Film Studios от 55 000 евро под формата на услуги в най-голямото филмово студио на Балканите.

So Independent  ще се открие с McQueen, посветен на модния дизайнер Лий Александър Маккуин, и ще бъде закрит с „Грешното възпитание на Камерън Пост“, награден в Сънданс.

За автора

Категории