Златен лъв 2018

З

Eкспертното жури в състав проф. Андреана Ефтимова, проф. Милена Кирова, проф. Иво Панов, проф. Кирил Гогов и Федя Филкова връчи Голямата награда „Златен лъв“ за най-добър издателски проект с мотив „за принос към историята на българската литература” на издателство „Просвета” за „1943. Антология за деца“ (вж. бр. 25 от 29 юни т.г. на в. „Култура”).

Номинирани за наградата бяха „КК Труд ООД“ за „Цанко Лавренов. Албум“ за цялостно представяне на един от най-значимите български художници, за добър дизайн и много добро полиграфическо изпълнение; Colibri Books за поредицата за деца на Валери Петров за цялостен издателски проект с много добро полиграфическо изпълнение; издателство „Ерове” за книгите от серия „Cabinet of curiosities“ за оригинален издателски проект с новаторски принос в представянето на чуждоезикова литература.

Журналистическата награда – плакет „Златен лъв“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост – получи издателство „Кралица Маб” Издателство и департамента „Българистика“ на НБУ за поредицата „Литературата на НРБ: история и теория“.

Наградите „Златен лъв” се връчват от Асоциация „Българска книга”.

 

За автора

Категории