Резултати от конкурса за пиеси Славка Славова

Р

В средата на октомври м. г. Театър 199 „Валентин Стойчев“ обяви VI издание на анонимния конкурс на името на голямата българска актриса Славка Славова за написване на камерна пиеса (до 4 действащи лица) на съвременна тема.

До определената дата за предаване на текстове постъпиха 18 творби: „Чудовища“, „Четири жени без 4G“, „Въжеиграчи“, „Полетът на къртицата“, „Тоалетът на вечността“, „Монахинята и черното домино с пера“, „Проект Б1512К1“, „35,5 градуса по Целзий“, „Боклук“, „Малки дневни удоволствия“, „Черната чанта“, „Крейзи“, „Епъл в Европа“, „Зайци“, „Буря или Рецепта за щастие“, „Ръкавица“, „Трето пришествие“ и „Кептън, имаме проблем!“.

Журито на конкурса бе в състав: Светла Бенева, Никола Вандов, Мартин Каров, Кети Бинкова, Андрей Филипов и Анна Монова. Към него в това издание на конкурса се присъедини и Татяна Лолова.

По регламент журито отличава не повече от една пиеса, която театърът трябва да постави на своя сцена до 18 месеца след обявяването на резултатите от конкурса. Наградата и тази година е 5000 лв.

Единодушно наградата „Славка Славова” се присъди на пиесата „Боклук”. След отварянето на плика става ясно, че автор на пиесата е актрисата Елена Телбис. Наградата бе обявена на 23 март – рождената дата на Славка Славова.

За автора

Категории