Иво Погорелич в Сони Класикал

И

Известният пианист Иво Погорелич подписа контракт със „Сони Класикал”. След интервал от около 24 години от последния му комерсиален запис (той записа 14 албума за Дойче грамофон между 1981 и 1995 г.), 60-годишният пианист се връща в звукозаписното студио. Първият запис за новия лейбъл, с който ще работи от тази есен, ще бъде Втората клавирна соната от Рахманинов заедно с две сонати от Бетовен – № 22 във фа мажор, оп. 54 и № 24 във фа диез мажор, оп. 78.

Когато обяви подписването на договор с Погорелич, президентът на „Сони класикал” Богдан Рошчич каза: „Дискографията на Иво Погорелич e едно от седемте чудеса на записаната музика и аз се опитвам да добавя към нея още музика за години напред. Не можем да бъдем по-щастливи, че той реши да се върне в студиото и „Сони Класикал” ще започне да работи с него още тази година.”

Пианистът от своя страна добави: „Много съм радостен, че от „Сони” проявиха интерес към това, което правя в момента. Преди много години основателят на компанията господин Акио Морита ми направи ценен подарък – ремастериран комплект от оригинални записи на Сергей Рахманинов – резултат от приложението на тогавашната технология, използвана от инженерите на „Сони”. Моят първи запис със „Сони” е на творба от Рахманинов – и аз бях много поласкан от тази асоциация.”

К

За автора

Категории